2017, Ajakava, Üldine teema, Kunstipäev, Teadaanne, Valgele Valgega

Kunstipäeva ajakava

Vaata ajakava siit

Tondi põhikooli korvpalliplatsile pakib ennast lahti Laste Vabariigi mänguala. See on Eesti Lastekirjanduse Keskuse eestvedamisel loodud mänguala, mille sisustavad projektis osalevad partnerid – elamuskeskused, muuseumid ja teised igapäevaselt lastele tegevusi pakkuvad partnerid – siin saab seigelda, mängida ja ise avastada.  Igal grupil on mänguala avastamiseks pool tundi. Mängida tahaksid lapsed kindlasti kauem, aga püüdke jääda graafikusse! Vihma korral on mänguala võimlas.

Laste ja noorte kultuuriaasta tegemiste raames on loodud “MinaKa!” meisterdamise töötuba. Minakad on silmadega rõõmsad tegelaskujud, mille lapsed loovad värvilistest paberitest ja mis peegeldavad neid endid. MinaKa! töötuba koordineerivad kunstipäeval Marge Süld ja Kristel Koger ning see töötuba jääb II korrusele kabinettidesse 218 ja 219.

Pallimere töötuba on lastele, kelle käeline tegevus lubab teha lihtsamaid musterid. Mustrid maalitakse valgetele õhupallidele ja pallidest tehakse vahva spiraalmuster koolimaja lipuväljakule. Pallimere töötuba viivad läbi Ege Kuusk, Heli Maldar ja Kai Treial. Õhupalli töötuba on ilusa ilmaga õues lipuväljakul, vihma korral aga II korruse koridori laiendis.

Magnetlinna töötuba on lastele, kes suudavad kääride ja värviliste paberite abil luua minilinna. Minilinnad valmivad 10×10 suurustele magnetribaga pappalustele. Magnetlinna töötuba juhendavad Juta Eesmaa ja Heidi Sild. Magnetlinna saab meisterdada III korruse kodunduse klassis kab. 322 ja selle vastas olevas rühmatoas kab. 301

Suurematele lastele, kelle käeline osavus võimaldab kanda plaadile mandala tüüpi mustreid on loodud plaadikunsti töötuba. Töötoas valmib päikese käes sädelev mustriga kaetud plaadike. Mandalaplaatide töötuba juhendavad Kadri Aarik ja Helen Tuisk ning see toimub II korrusel kab 202 ja 203.

Kunstipäeval tuleb meie kooli Feltive töötuba, mida juhendab Simone van der Plas Hollandist. Töötuba tõlgib lastele Helen Käänik. Feltive õpituba pakub kaasahaaravat mängulist tegevust feltive moodulitega. Lapsed loovad vahvaid ja naljakaid esemeid, kuid töötoas tehtut nad kaasa ei saa. Kellele feltive modulid meeldivad, saab neid soovi korral Simonelt kaasa osta/tellida.

Nukufilmi töötoas muudavad õpilased oma joonistused elavaks. Kunstipäeva hommikul selguvad parimad joonistajad, kellele see võimalus avaneb. Päeva jooksul tehtud multifilmid esilinastuvad samal päeval kunstipäeva lõpus enne kojuminekut ning neid saavad kõik vaadata ka kunstiprojekti ajaveebist 🙂

Kunstipäeval toovad meieni Teoteatri näitlejad humoorika loo rohudžungli kõige pisematest asukatest. Saame teada, miks rohutirts Sandy enam koju ei saa hüpata ja kuidas üks tigu lennata proovib. Etendust “Tirts ja Tigu” saab ilusa ilmaga vaadata koolimaja kelgumäe küljel, vihma korral võimlas. Teatrietenduse lõpus on kõigile magus üllatus. Suuremaid lapsi, kes jätkavad tegevusi töötubades, ootab üllatus päeva lõpus.

Kunstipäeval on Tondi põhikoolis kolm vahvat näitust. Nende vaatamiseks on ajakavas jäetud augukesed. Kasutage seda hetke kindlasti! Näitused asuvad:

  • “Valgele Valgega 10” – võimlas
  • “Märkamise asi – leiud kodutänavalt!” Tondi ja Haraka tänaval koolimaja õueala piiraval aial.
  • Meie kooli ja sõpruskooli CJD Christophorusschule Hoppenrade ühisprojekti “Together we are strong” näitus – I korruse fuajees.
  • Lisaks veel sinise saali kõrval MinaKa! pop-up näitus 🙂

Õpetajate jaoks on Loovalt Tulevikku Kooli rajaja ning Tallinna Ülikooli kunstiõpetuse didaktika lektor ja peametoodik Kristi Laanemäe kokku pannud põneva ning praktilise töötoa tegevusmaali ja iseloomuõppe teemadel. Õpetajate töötuba toimub sinises saalis ja kab. 103.

 

3 kommentaari “Kunstipäeva ajakava”

Lisa kommentaar